Spacer

Breadcrumbs

Esdoorn Aromabisquetten


 


Esdoorn (Maple): Licht, zoet, subtiel gearomatiseerde rook geweldig voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, ham, spek en groenten.

Deze box à 48 stuks voorziet 16 uur van rook. Ook beschikbaar in een box à 24 of 120 stuks.

Bradley Aromabisquetten

De sleutel tot het succes van de Bradley Smokers zijn de Bradley Aromabisquetten. Voor de productie van de bisquetten, zijn de hardhouten snippers in de juiste hoeveelheid samengevoegd bij gecontroleerde persing en dichtheid. De rooksmaak is bepaald door de variëteit van het verbrande hout.

  • Elsenhout en Esdoorn geven een rijke en uitgesproken smaak die voornamelijk voor zeevis, ham en spek wordt gebruikt.
  • De sterkere en eigenzinnige smaak van Mesquite en Hickory (Noord-Amerikaanse walnoot) worden voornamelijk gebruikt voor het roken van rund- en varkenvlees zoals vakensschouders en runderborst.
  • Appel en Kersen geven een mildere rookgeur welke voornamelijk word gebruikt voor gevleugelte en wild.
  • Zie ook de Geuren gids tab voor meer details over houttypen en smaken.

Bradley Smokers branden een aromabisquette eens in de 20 minuten waarbij een zuivere rooksmaak vrijkomt. Na elke verbranding, wordt deze voorzichtig door een nieuwe bisquette van het verwarmingselement afgeschoven in een bak water om te doven. De cyclus herhaalt zich zolang als dat er bisquettes zijn bijgevuld.   

Wanneer het hout brandt, wordt in de eerste minuten de rooksmaak geproduceerd. Als het hout eenmaal genoeg hitte afgeeft om zelf af te branden, brengt dit hoge temperaturen, zuren, harsen en gassen voort. Deze verstoren de smaak en structuur van het gerookte eten. Wanneer het hout tot deze fase brandt, is er geen controlle meer over de bereidingswijze. Met de Bradley aromabisquetten wordt dit soort gissen uitgesloten.

De Bradley aromabisquetten sluiten niet alleen ongewenste hitte uit, maar ook de rook die door de Bradley Smoker wordt geproduceerd is 4 keer zo schoon als identieke houtsnippers die los in een rookpan of rookbox worden gebruikt. 

De Bradley Smoker consumeert de bisquetten in een tijdsduur van ongeveer 20 minuten. De handelingskosten voor de roker komen uit op ongeveer 1,2 euro per uur.

Uitvoering

Bradley Aromabisquetten worden uit natuurlijk hardhout gemaakt zonder toevoegingen.Tests welke gehouden zijn door de British Columbia Institute of Technology, hebben aangetoond, dat de door Bradley Aromabisquetten geproduceerde rook vier keer schoner is dan de rook geproduceerd door identieke snippers verbrand in een koekenpan of rookdoos.

  • 99.98% natuurlijk Hardhout of Fruithout
  • 0.02% Collageen - een natuurlijke substantie die gebruikt wordt om te binden.

 

Oorsprong

De EU-houtverordening verplicht bedrijven legaal te handelen in hout en zich te houden aan verantwoord ondernemen wanneer zij handelen in hout of houtverwanten producten in de EU. De voorschriften zijn bedoeld om de illegale houtkap te voorkomen. Alle Bradley bisquetten zijn onderhevig aan dit proces van verantwoord ondernemen, die wordt uitgevoerd door de Europese distributeurs in samenwerking met de fabrikant.

 

Biologische status

Sommige klanten informeren zich over de biologische status van Bradley bisquetten. De vraag is voorgelegd aan de "Soil Association", die zich met dergelijke zaken bezig houd. We hebben de verzekering gekregen dat de bisquetten voldoen aan de eisen, alhoewel we niet over een formele certificering beschikken. Klanten kunnen zich beroepen op de "Soil Association" met het vertrouwen dat de bisquetten voldoen aan hun eisen.

 
 
 

 

 

 

 

Het is ook mogelijk om Bradley Aromabisquetten op een traditionele barbecue - ten minste een met een deksel te plaatsen. Plaats de bisquette in een positie waar het warm genoeg is om rook te maken zonder meteen in brand te raken. Deze functie wordt volledig beschreven op de speciale Smoke On Your Grill website.

Aroma 24 stuks 48 stuks 120 stuks
Alder BTAL24 BTAL48 BTAL120
Apple BTAP24 BTAP48 BTAP120
Cherry BTCH24 BTCH48 BTCH120
Hickory BTHC24 BTHC48 BTHC120
Jim Beam BTJB24 BTJB48 BTJB120
Maple BTMP24 BTMP48 BTMP120
Mesquite BTMQ24 BTMQ48 BTMQ120
Oak BTOK24 BTOK48 BTOK120
Pacific Blend BTPB24 BTPB48 BTPB120
Pecan BTPC24 BTPC48 BTPC120
Whiskey Oak BTWOSE24 BTWOSE48 BTWOSE120
Special Blend BTSB24 BTSB48 BTSB120
Five Flavour Variety Pack     BTFV120

 

Bradley Flavour Guide