De sleutel tot het succes van de Bradley Smokers zijn de Bradley Aromabisquetten. Voor de productie van de bisquetten, zijn de hardhouten snippers in de juiste hoeveelheid samengevoegd bij gecontroleerde persing en dichtheid. De rooksmaak is bepaald door de variëteit van het verbrande hout.
-
Elsenhout en Esdoorn geven een rijke en uitgesproken smaak die voornamelijk voor zeevis, ham en spek wordt gebruikt.
-
De sterkere en eigenzinnige smaak van Mesquite en Hickory (Noord-Amerikaanse walnoot) worden voornamelijk gebruikt voor het roken van rund- en varkenvlees zoals vakensschouders en runderborst.
-
Appel en Kersen geven een mildere rookgeur welke voornamelijk word gebruikt voor gevleugelte en wild.
-
Zie ook de Geuren gids tab voor meer details over houttypen en smaken.
Bradley Smokers branden een aromabisquette eens in de 20 minuten waarbij een zuivere rooksmaak vrijkomt. Na elke verbranding, wordt deze voorzichtig door een nieuwe bisquette van het verwarmingselement afgeschoven in een bak water om te doven. De cyclus herhaalt zich zolang als dat er bisquettes zijn bijgevuld.
Wanneer het hout brandt, wordt in de eerste minuten de rooksmaak geproduceerd. Als het hout eenmaal genoeg hitte afgeeft om zelf af te branden, brengt dit hoge temperaturen, zuren, harsen en gassen voort. Deze verstoren de smaak en structuur van het gerookte eten. Wanneer het hout tot deze fase brandt, is er geen controlle meer over de bereidingswijze. Met de Bradley aromabisquetten wordt dit soort gissen uitgesloten.
De Bradley aromabisquetten sluiten niet alleen ongewenste hitte uit, maar ook de rook die door de Bradley Smoker wordt geproduceerd is 4 keer zo schoon als identieke houtsnippers die los in een rookpan of rookbox worden gebruikt.
De Bradley Smoker consumeert de bisquetten in een tijdsduur van ongeveer 20 minuten. De handelingskosten voor de roker komen uit op ongeveer 1,2 euro per uur.