Spacer

Breadcrumbs

Model BTSGCE240

De Bradley Rook Generator is een zeer flexibele unit die de mogelijkheid bied om elk klein hok om te bouwen naar een rokerij. Het apparaat bestaat uit twee delen. De Rook Generator is vervaardigd uit roestvrij staal, en vervult dezelfde functie als de rookgenerator die past op de Original Bradley Smoker - het aanvullen van de bisquetten op het hitte-element met een duur van één per twintig minuten. Het Rook Generator ontwerp doet denken aan de oudere modellen van Bradley Smoker. Dit speelt geen verdere rol nu de kontrolle-knoppen zich beperken tot een aan / uit schakelaar en een bisquette aanvoerknop wordt gebruikt om de eerste bisquette op de brander te plaatsen. Daarna worden de bisquetten automatisch aangevuld.

 
Het tweede deel van het apparaat bestaat uit een roestvrij stalen plaat, met een verstelbare ring waarop de rookgenerator past door middel van twee lippen. Hierdoor kan de rookgenerator gemakkelijk worden verwijderd uit de frontplaat om schoon te maken en op te slaan. Het is de bedoeling dat het voorpaneel permanent aan het hok blijft dat u gebruikt voor het roken.

De afbeelding toont de Rookgenerator aangesloten op de stalen plaat van de adapter, en de verstelbare adapter ring is hierbij eveneens te zien. Indien dit is aangesloten past de muur van het rook-huis tussen de plaat en de ring.

Het apparaat maakt gebruik van Bradley Aromabisquetten. Het is bijzonder geschikt voor koud roken. Wanneer de geïsoleerde rookkasten aan de andere adapters zijn aangesloten, veroorzaakt dit opbouwende warmte wat het koud roken belemmerd. Echter, de kans is groot dat het door uw zelfgemaakte rookhok van een aanzienlijk groter volume zal zijn, en niet geïsoleerd is. Als gevolg daarvan, zult u zeer onwaarschijnlijk last hebben van de opgebouwde warmte in uw rookhok, en is de omgevingstemperatuur laag genoeg: bij minder dan ongeveer 28 °C, en zul je geen probleem hebben bij het koud roken. Voor de andere Bradley Smoker modellen, raden wij aan de Koude rook Adapter te gebruiken bij het koud roken .

Een ideale structuur zou een oude diepvrieskist kunnen zijn, die rechtop wordt gezet met de deksel als deur. Aan de zijkant dient dan een gat van 11 cm gemaakt te worden voor de adapter en een opening in de bovenkant zodat een natuurlijke trek door de kast kan ontstaan. Het is belangrijk dat bij dit concept wordt geacht op de kwaliteit van de gerookte producten en dat er wordt voorkomen dat de rook wordt teruggetrokken in de rookgenerator. Als dit namelijk optreedt, kan dit uiteindelijk leiden tot een ophoping van teer in het mechanisme.

Een blauwdruk om uw eigen rokerij te bouwen wordt meegeleverd met de unit en is beschikbaar in pdf-formaat op het tabblad specificaties.

Bradley Rookgeneratoren worden met een aanzienlijk effect gebruikt door kleine zelfstandige producenten van gerookte ham, bacon en zalm. We hebben veel gebruikers in het Verenigd Koninkrijk en Zweden die in staat zijn een succesvol rokersbedrijf te runnen door het gebruik van een of meer Bradley Smoke Generators.

Een vraag die ons vaak gesteld wordt is: tot welke afmeting van een rokerij is de Bradley Rook Generator in staat om te functioneren. Er zijn veel variabelen die invloed hebben op deze vraag en daarom zou een zorgvuldige wetenschappelijke experimenten weinig zin hebben. Niettemin zou een ruimte va 4m2 ruim binnen de capaciteit vallen. Als je echt op zoek bent naar een oplossing voor deze omvang, dan zouden wij je in ieder geval aangeraden om twee generatoren te implementeren, waarbij één als reserve gebruikt kan worden.

 
 
 

Dit product won de begeerde Vesta Award in 2003, maar niet te vergeten ook vele prijzen die sinddien door de gebruikers zelf zijn gewonnen. 

Afmetingen en Gewicht

Generator            (mm) 180L x 180B x 230H
Met doorvoerbuis(mm) 180L x 230B x 570H
Adapter 270 mm van de wand
Rookruimte/ Capaciteit Zie gebruiksaanwijzing
Gewicht 4.54 kg
Doosafmeting      (mm) 660L x 310B x 320H 

Uitvoering

 Uitvoering Geborsteld RVS
Rookelement 125 Watts
Stroom 220 - 240 Volt – 50 Hz 

Blueprint

 Blueprint to Build Your Own Smokehouse

Goedkeuringen

 

Alle Bradley Smokers zijn CE gekeurd voor het gebruik in de Europese unie.  

 

Bradley Smokers zijn gecertificeerd voor gebruik en vrij van materiële defecten en technische mankementen voor een periode van 12 maanden. Een langere garantieperiode kan van toepassing zijn, afhankelijk van het land waar u uw roker aangeschaft. Bradley Smokers zijn bedoeld voor huishoudelijk gebruik.

 
 
 
  Bradley Smoker Fabrieksgarantie

Registreer uw Garantie


Als u een nieuwe eigenaar bent van een Bradley smoker, kunt u hier uw href="/resources/european-warranty-registration.html" title="Warranty Registration">">garantie registreren

Europese Garantie-Ondersteuning


Als u een garantie kwestie heeft en u uw product in het Verenigd Koninkrijk of een ander Europees land heeft aangeschaft, kunt u contact opnemen met de Europese distributeur via deze website, of neem contact op via de bevoegde dealer waar u uw roker heeft aangeschaft.