Spacer

Breadcrumbs

Veel gestelde vragen


Hieronder zijn antwoorden te vinden over vragen die ons geregeld gesteld worden. Als u een vraag hebt die een antwoord nodig heeft, en deze hieronder niet verschijnt, neem dan contact met ons op.

FAQs - Bradley Rookovens

Wat is het verschil tussen een koud gerookt of warm gerookt product?

De meeste gerookte etenswaar dat geproduceerd wordt voor de retail wordt gepekend en dan koud gerookt. Koud roken gebeurt meestal onder de 100 graden C. of onder een temperatuur die brandt of vloeibaar wordt. Warmte wordt aan het einde van het rookproces pas toegevoegd vor het uiterlijk en de smaak. Warm gerookt etenswaar heeft zeer weinig uitharding nodig en heeft het uiterlijk, smaak en de textuur van volledig gekookt eten.

 

 

Waarom is koude rook zo belangrijk?

Het creëren van rook zonder vuur is de beste manier om de smaak van een levensmiddel te beheersen. In de meeste rokers wordt warmte opgewekt door het verbranden van hout vanaf het moment van ontsteking tot aan de as en genereert het hout warmte. Vanaf het punt waar het hout zelf brand (ontbranding zonder warmtebron) produceert het veel warmte. Op dit punt is er weinig rook en de temperatuur binnen de roker is niet te controleren. Een voedselroker zal een veel betere smaak produceren als de temperatuur en rook gelijk blijven op een constant en gecontroleerd niveau.

 

Waarom is de Bradley Smoker in europa duurder dan in Noord-Amerika?

Net als bij de overgrote meerderheid van de andere producten die worden geïmporteerd in Europa, is er een extra schakel in de keten waar een distributeur een bulk aankoop doet bij de fabrikant, deze moet opslaan en deze moet transporteren naar retailers voor consumentenverkoop. De distributeur, Grakka Limited, biedt ook marketing, lokale product expertise en garantie-ondersteuning. Bradley Rokers zijn nu ook gecertificeerd voor de Europese markt, om te voldoen aan de regelgeving inzake verwijdering van gevaarlijke stoffen. Wees ervan bewust dat in Noord-Amerika de prijzen meestal worden weergegeven zonder de toevoeging van lokale belastingen, terwijl de Europese prijzen meestal inclusief (BTW) worden aangeboden. Een item dat particulier van buiten de Europese Unie worden ingevoerd treft zowel invoerrechten als BTW op zowel het item als de vrachtkosten.

 
 
 

 

 

Waar moet ik de roker plaatsen en kan deze binnenshuis gebruikt worden?

De Bradley smoker is een natuurlijke trekroker, wat betekent dat de rook stijgt door de kast en deze verlaat via de ontluchting in de top. Deze wordt normaal gesproken buitenshuis gebruikt en is licht genoeg om te tillen en gemakkelijk te dragen van de permanente opslag naar buiten. Dat gezegd hebbende, zou het zeker mogelijk zijn om er binnen gebruik van te maken d.m.v. een rookafzuiging. Een normale afzuigkap, boven de roker zou gemakkelijk volstaan.

 
 
 

 

 

Kan ik er zeker van zijn dat ik in Nederland bisquetten kan verkrijgen?

Ja absoluut. Wij importeren per container. Als er geen retailer bij jou in de buurt is, laat het ons weten en wij zoeken naar een leverancier.

 

Hoeveel rook produceert het?

Teveel om binnenshuis te gebruiken of in een gesloten ruimte zonder specifieke ventilatie - zie boven. Maar buiten in de open lucht of onder een afdak zal de rook snel verdwijnen. Het maakt geen rookwolken en zal daardoor de buren geen overlast bezorgen!

 

 

 

Hoeveel kost het om de Bradley Smoker te bedienen?

De prijs van de Aromabisquetten, bij een verbranding van ongeveer 20 minuten, is ongeveer 1,2 euro per uur.

 

 
 

 

 

 

Hoe worden de Bradley Aromabisquetten gemaakt?

Dat is een geheim. Maar we willen u wel vertellen dat de bisquetten zijn gemaakt met alleen maar natuurlijke producten en het hout dat we gebruiken schoon is en kunstmatig gedroogd wordt en niet gebruikt is voor andere doeleinden voordat we er bisquetten van maken. Collageen wordt gebruikt om houtsnippers te binden. De bisquetten zijn in alle opzichten biologisch.

 
 
 

 

 

Hoe lang duurt het om eten te roken in de Bradley Smoker?

Uiteraard is het variëren met de grootte van de sneden of porties van het eten en met de vraag of je het koud of warm gaat roken. Dat wist je waarschijnlijk al. Maar om een ​​eenvoudig antwoord te geven: - warm gerookte kip in de tijd die nodig is om te koken, zeg 90 minuten - 2 uur, koud gerookte zalm in 4 tot 5 uur, spek (koud gerookt) 6 uur, kaas in ca. 3 uur, makreel in ca. 45 minuten. Het antwoord is waarschijnlijk een stuk sneller dan je had gedacht.

 
 
 

 

 

Dus is dit een Barbecue of is het een echte Roker?

Een vreemde vraag die je kunt stellen, maar veel mensen hebben ervaring met andere merken van rokers die worden gebruikt in een BBQ setting om rokerige barbecue gerechten te creëren. In feite is er een hele traditie van rook barbecuen en roosteren in Noord-Amerika, compleet met barbecue kampioenschappen. Van oorsprong uit Canada, is het gemakkelijk te zien waarom de Bradley Smoker op die manier wordt gepresenteerd. In het Verenigd Koninkrijk, is de traditie in het roken van eten een op zich zelfstaande activiteit, waar zorgvuldige aandacht voor detail, en een begrip van rooktechnieken samengaan om gerookte zalm, hert, eend, en andere gastronomische hoogstandjes te bereiden. Door zijn ontwerp is de Bradley Smoker meer dan een partij voor deze taken, maar zonder veel van het gedoe. Het is een echte roker zoals wij hem bedoelen. Het produceerd delicatessen, kwaliteit en mooie resultaten en we hebben veel gebruikers die hem enkel hiervoor gebruiken.

 

 

 

 

FAQs - Oplossingen

Hoe registreer ik mijn Bradley Smoker Garantie?

U kunt uw Bradley Smoker Garantie registreren op de Garantie registratie pagina.

 

Mijn digitale roker geeft stroom aan de generator, maar de roker (warmte-element) gaat niet aan, wat kan ik doen?

Zorg ervoor dat de kabel die loopt van de generator (roker) naar de rookkast (waar het eten ingaat) stevig is aangesloten. Gelieve veel aandacht te besteden aan de rookkast. Er is een lip op het snoer, zorg ervoor dat dit gelijk is aan het apparaat.

 

 

 

 

Wat is een “E” melding?

Een "E" melding laat u weten, dat er iets mis is met het geavanceerde systeem. Het is de verbinding tussen de motoraanvoer en de microschakelaar. Open de generator, en bekijk de schakelaar die een grijze rechthoekige vorm heeft; wees er zeker van dat deze is aangesloten, in de tweede plaats controleer of er niets geblokkerd is voor de schakelaar en de aanvoer.

 
 
 

 

Wat is een “E1” melding?

Een "E1" melding heeft iets te maken met de sensorkabel. De sensorkabel is de korte dunne kabel die loopt van de generator naar de rookkast. Zorg ervoor dat deze allereerst is aangesloten, als tweede de stekker uit het stopcontact trekken en draai de uiteinden om, dus plug "A" kant in "B" en de "B" kant in "A" dit maakt soms een betere verbinding. Zorg ervoor dat niets geblokkeerd is met bijvoorbeeld: losse chips of stof. Controleer dan de aansluiting; door het wiebelen van de ene kant van de verbinding en dan de andere, als de "E1" boodschap tijdelijk verdwijnt terwijl je de ene kant wiebelt, heb je een nieuwe sensor connector nodig.

 
 
 

 

 

De bisquetten gaan vooruit wanneer ik op de knop druk maar ze gaan niet automatisch elke 20 minuten vooruit?

Dit zou een defecte tijdsunit kunnen zijn, of de bisquetten blijven hangen aan de doorvoerbuis. Kijk dan eerst of de buis goed naar beneden is geschoven. Als het probleem zich blijft voordoen, Neem dan contact op.

 

De bisquetten schuiven constant door?

Dit betekend, dat de motor geen contact maakt met de micro-schakelaar. U kunt een defecte motor of micro-schakelaar hebben.

 

De power knop op de generator is aan maar niet op de rookkast, het verwarmingselement gaat niet aan?

Sluit dan de rookkast direct op het stokcontact aan, als het lichtje aangaat en het warmteelement begint te gloeien, dan is er een draad los in de generator. Als er zich problemen voor blijven doen, neem dan contact met ons op.

 

Mijn roker wil niet op temperatuur komen?

Er zijn een paar dingen die je moet controleren; allereerst; gloeit het warmte element rood in de achterkant van de rookkast, en ten tweede is de "V"-vormige lekbak er ingeschoven als een "V"? Hoeveel vlees heb je in de rookkast? Is er ruimte tussen het vlees voor de luchtstroom? Heb je je roker voorverwarmd? Dit dient te gebeuren ca. 30-60 min voor aanvang. Je moet het vlees op kamertemperatuur brengen wanneer het de roker binnenkomt? Zorg ervoor dat u geen folie gebruikt, en tot slot, zorg ervoor dat de klep open is aan de bovenkant van de rookkast.

 
 
 

 

 

 

Moeten we de bisquetten dompelen voordat we ze gebruiken?

Absoluut niet!

Hoe kan ik het luchtvochtigheidsgehalte bepalen in mijn rookkast?

U kunt de luchtvochtigheid in de rookkast reguleren door de opening in de bovenzijde van het toestel. Als het luchtrooster gesloten is, zul je meer vocht in het toestel hebben dan wanneer deze open zou staan. Houd er rekening mee dat het luchtrooster niet geheel gesloten mag zijn wanneer er gerookt wordt. Vb: Bij het bereiden van speklapjes wil je dat het vlees droog blijft en daarom dien je het luchtrooster de gehele tijd open te laten.

 

 

 

 

Hoe zit het met losse onderdelen in Europa?

We leveren onderdelen vanuit het Verenigd Koninkrijk, die beschikbaar zijn via de Britse distributeur. Gelieve ons te contacteren.

Bradley Smoker Forum

Bradley Smoker Forum De Bradley Smoker Forum is een Internationaal forum voor wereldwijde gebruikers om recepten, tips en advies uit te wisselen.

 

Bradley Smoker YouTube Channel

Our YouTube Channel   is packed with videos of Bradley Smokers in action, including many recipes.