Salami Recipe

Gerookt Salami Recept (kip, varkensvlees, rundvlees of wild spel)



Er zijn veel soorten salami. De meeste soorten zijn vele weken droog genezen en ze zijn niet gekookt of gerookt. (In het jargon van de worstmaker heeft droge uitharding een speciale betekenis; het betekent ruwe worst drogen onder gecontroleerde temperatuur en vochtigheidsomstandigheden, totdat het worstgewicht is verminderd, totdat het worstgewicht is verminderd, totdat het worstgewicht is verminderd met een bepaald procent.)

Dit product bevat ingrediënten die gebruikelijk zijn in salamis, maar de verwerking lijkt meer op die van Bologna; Het is niet droog genezen en het is volledig gekookt. Kip varkensvlees, rundvlees of wild spel

Ingredients

4 vezelachtige omhulsels – 2,5 inch (6,4 cm) in diameter en 12 inch (30 cm) lang

3 Lbs (1362) rundvleesklem

2 pond (908 g) varkensschouderkont

(Het is belangrijk op te merken dat als u verschillende vleesproducten wilt proberen, zoals kip of tonijn, u het varkensgehakt moet toevoegen als bindmiddel)

7 ½ theelepel. (37,5 ml) Bradley Sugar Cure (gebruik niet meer dan deze hoeveelheid)

1 theelepel (5 ml) zout (optioneel – zie stap 1 hieronder)

4 theelepels (20 ml) zwarte peperkorrels, gekraakt

2 theelepels (10 ml) paprikapoeder

1 theelepel (5 ml) zwarte peper, gemalen

1 theelepel (5 ml) uienpoeder

1 theelepel (5 ml) knoflookpoeder

½ theelepel (2,5 ml) nootmuskaat

½ theelepel (2,5 ml) piment

¼ theelepel (1,25 ml) cayennepeper

2 eetlepels (30 ml) lichte glucosestroop

½ kopje (120 ml) water

1 kopje (240 ml) fijngemalen magere melk

Opmerking: Als het vlees meer of minder dan 2,25 kg (5 pond) weegt, moet de hoeveelheid toegepaste pekelmix evenredig zijn aan dat gewicht. Als het gewicht van het vlees bijvoorbeeld 1,15 kg is, moet elk ingrediënt, inclusief de Bradley Cure, in tweeën worden gesneden.

Preparation

De omhulsels en het vlees:

Week de vezeldarmen vóór gebruik 30 minuten in water.

Maal de 3 pond (1362 g) runderlap en 2 pond (908 g) varkensschouderstuk met een 3/16-inch (4,8 mm) plaat.

De kruiden:

Meng de kruiden, het water en de melkpoeder in een grote kom tot de ingrediënten perfect gemengd zijn. (Voor een normale zoutsmaak voeg je eventueel 1 theelepel zout toe; voor een milde zoutsmaak kun je het zout weglaten.)

Voeg het vlees toe aan het kruidenmengsel en meng goed. Kneed ongeveer 3 minuten.

Vul het worstmengsel in de vezelige omhulsels. Steek de kabelsonde van een elektronische thermometer in het open uiteinde van een van de worsten. Sluit het omhulsel rond de sonde met het slagerstouw.

Zet de salami een nacht in de koelkast.

Roken:

Haal de worst uit de koelkast en plaats hem in een roker die is verwarmd tot 65°C. Zorg ervoor dat de klep volledig open is tijdens het drogen van het oppervlak.

Handhaaf deze temperatuur zonder rook totdat de behuizing droog aanvoelt. (Als alternatief kunt u de behuizing drogen voor een elektrische ventilator.)

Verhoog de temperatuur tot 71°C en rook de worst gedurende 3 tot 6 uur.

Na 3 tot 6 uur roken verhoogt u de temperatuur van de roker tot 160°C. gedurende nog eens 2-3 uur totdat de interne temperatuur 71°C (160°F) is.

Koeling:

Zodra het koken klaar is, koelt u de worst in koud water tot de interne temperatuur onder de 38°C daalt. Zet een nacht in de koelkast voordat u het gebruikt.

Instructies opgesteld door Warren R. Anderson, auteur van Mastering the Craft of Smoking Food.