Frequently Asked Questions


Roken

Waarom is koude rook zo belangrijk?
Het maken van rook zonder warmte is de beste manier om de smaak van voedsel dat wordt gerookt te beheersen. In de meeste voedselrokers wordt warmte gegenereerd door het verbranden van hout. Omdat het hout brandt van ontbranding tot volledige as, genereert het hout warmte. Op het punt waar hout zelfconsumerend is (verbrandt zonder enige warmtebron) produceert het veel warmte. Op dit moment wordt er heel weinig rook geproduceerd en is de temperatuur binnen het voedsel of de bbq-roker uit de hand gelopen. Een voedselroker produceert een veel beter smakend voedsel als de temperatuur en rook op een constant en gecontroleerd niveau blijven.

Wat is het verschil tussen een koud of warm gerookt product?
De meeste gerookte voedingsmiddelen die voor wederverkoop worden geproduceerd, worden eerst gedroogd en vervolgens koud gerookt. Koud roken wordt meestal gedaan onder de 100 ° F of onder een temperatuur die vet verbrandt of vloeibaar maakt. Aan het einde van het rookproces wordt warmte toegevoegd voor uiterlijk en smaak. Een warm gerookt voedsel heeft heel weinig uitharding nodig en heeft het uiterlijk, de smaak en de textuur van volledig gekookt voedsel.

Wat is een vleeskuur?
Een vleeskuur is een combinatie van zout en suiker. Het kan vloeibaar zijn (een zoutoplossing) of grof en korrelig (een remedie). Het kan veel andere ingrediënten bevatten om de smaak te verbeteren of het vlees te bewaren. Je kunt een vleeskuur kopen bij supermarkten, vleeswinkels of sommige slagerijen die gespecialiseerd zijn in worsten en hammen. U kunt ook uw eigen maken; Zorg echter wel dat je een goed rokerrecept hebt en je weet de juiste verhoudingen voor het type product dat je aan het roken bent.

Kun je koud eten roken zonder het eerst te laten uitharden?
Ja, dat kan. Dit is een van de drie manieren waarop je koud voedsel kunt roken. Probeer elk vleesproduct vers uit de koelkast te bewaren en te roken op de coolste temperatuur die mogelijk is. Laat uw voedselroker niet boven de 100 graden F stijgen. Smeer of marineer naar smaak. Rook slechts gedurende 1 tot 2 uur en kook dan zoals gewoonlijk. Houd de demper boven aan uw roker wijd open, omdat dit helpt de temperatuur laag te houden. Dit kan een beetje lastig zijn in het midden van de zomer wanneer de luchttemperatuur boven de 60 graden is. De nieuwe smaken die je kunt maken zijn fantastisch.

Hoeveel kost het om te roken met een Bradley Smoker?
De kosten om met de Bradley Smoker te roken bedragen ongeveer $ 1,00 per uur. Dit is ongeveer hetzelfde als het gebruik van houten brokken die in een winkel zijn gekocht.

Hoe maakt Bradley de bisquetten met smaak?
Dat is een geheim. We zullen u echter vertellen dat de bisquetten gemaakt zijn met alle natuurlijke producten en dat het hout dat wij gebruiken schoon is en niet voor een ander doel is gebruikt voordat we het in een bisquette hebben gemaakt.

Hoe lang maakt Bradley rokers en bisquetten?
Sinds 1986 maken we BBQ-rokers en -voedingsmiddelen voor keukenfabrieken in de achtertuin en de restaurantindustrie. Veel van de beste hotels en restaurants over de hele wereld roken hun eigen voedsel met een Bradley-roker. Bezoek onze receptenpagina of het Bradley Smoker Youtube-kanaal voor meer informatie over de verscheidenheid aan voedingsmiddelen die bij een roker kunnen worden gemaakt.

Wat voor soort hout past goed bij zeevruchten?
Bepaalde houtsoorten geven een betere smaak met verschillende voedselgroepen. Er is geen vaste regel, maar probeer hickory of mesquite te gebruiken met varkensvlees, rundvlees of rood wildvlees. Alle soorten zeevruchten zijn uitstekend met elzen, esdoorn of onze eigen speciale mix. Fruitwood werkt heel goed met gevogelte en zoetwatervis. Probeer vrolijk te gebruiken met wilde eend of kip.
Kunnen Bradley Bisquetten worden gebruikt in andere rokers, BBQ-rokers en grills?
Ja, we hebben 24 Pack Bisquettes beschikbaar in al onze smaken die u kunt kopen bij supermarkten etc.

Hoelang duurt het voordat de rookgenerator rookt?
Zolang je maar wilt! Elke bisquette brandt gedurende 20 minuten, dus als je eenmaal je bisquette feeder tube hebt ingeladen heb je 8 uur voordat je hem opnieuw moet laden.

Hoeveel houtbisquetten worden in een uur gebruikt?
Elke bisquette brandt gedurende 20 minuten. Dus 3 bisquettes worden per uur gebruikt.

Waarom is mijn borst droog geworden?
Rijgen of het gebruik van een “dweilensaus” kan helpen om vocht vast te houden. Meer tips over het roken van borst is hier te vinden.

Onderhoud

Hoe kan ik het vocht in mijn roker regelen?
Je kunt het vocht in je roker regelen door de ventilatieopening bovenaan. Hoe dichter het is, hoe meer vocht er in wordt gehouden. Hoe opener het is, er blijft minder vocht in. Vergeet niet om de ventilatieopening helemaal niet te sluiten wanneer er rook aan de gang is. Als je bijvoorbeeld beef jerky bent, wil je het vlees laten drogen, dus houd de ventilatieopening de hele tijd open.

Waar kan ik vervangende onderdelen kopen voor mijn roker?
Als u verschillende onderdelen wilt kopen, belt u onze klantenservice op 0044 1803 712712.

Hoe registreer ik mijn Bradley Rookovengarantie?
U kunt de garantie voor uw roker registreren op de pagina Garantieregistratie.

 

TROUBLESHOOTING

Waarom bereikt mijn roker niet op volle temperatuur?
Het is belangrijk op te merken dat onze verwarmingselementen 500 watt zijn en niet zijn ontworpen voor hoge temperaturen. Bradley-rokers zijn gemaakt om lage en langzame baktemperaturen te behouden. Niettemin, hier zijn een paar uiteinden en dingen op te merken over de temperatuur van uw roker.

  • -Als u uw deur opent, wordt de warmte opgeslagen die zich binnenin bevindt, wat enige tijd kost om een ​​back-up te maken. Probeer de deur zo min mogelijk te openen.
  • Verwarm je roker voor voordat je je eten erin stopt. Sommige gebruikers van de Bradley Smoker hebben een iets hoger voorverwarmen gevonden dan dat u ook op hulp kookt.
  • -Leg je vlees op kamertemperatuur bij de roker. Dit voorkomt de drastische temperatuurdaling wanneer u een koud stuk vlees rechtstreeks in de koelkast in de roker plaatst.
  • -Houd uw roker beschermd tegen wind en weersinvloeden en onder vrieskou. De omgevingstemperatuur beïnvloedt de interne temperatuur van uw roker, dus hoe kouder het wordt, hoe langer het duurt om uw roker te verwarmen.
  • -Als u een verlengsnoer nodig heeft, zorg er dan voor dat deze zwaar is en minder dan 20 voet lang.
  • -Kook met je opening open, want hierdoor komt een deel van het vocht naar binnen. Het is belangrijk om op te merken dat je nooit moet koken met je demper meer dan ¼ gesloten.
  • Als uw verwarmingselement tijdens het opwarmen flikkert of niet warm brandt wanneer het warm is, moet u mogelijk een vervangend verwarmingselement kopen.

Als u problemen ondervindt met het handhaven van de temperatuur in uw roker, kunt u bellen met onze klantenservice op 0044 1803 712712.